Friss topikok

Utolsó kommentek

Igazságosság és Modernizáció Platform blogja

Az implatform.blog.hu az MSZP Igazságosság és Modernizáció Platform blogja. Bejegyzéseink között platformunk állásfoglalásait, nézeteit, adott ügyről kialakult véleményünket olvashatja. Amennyiben többet szeretne megtudni platformunkról, keressen fel minket e-mail címünkön, illetve látogasson el Facebook oldalunkra! E-mail: im.platform@gmail.com

Linkblog

Köszöntő! - Néhány sor a platformról

2011.03.05. 17:21 | Muhari László | Szólj hozzá!

Elindítottuk szerveződő platformunk blog oldalát, melyen az idő előrehaladtával egyre több szerző, egyre több gondolatát sorait olvashatja az ide látogató. A blog célja, hogy az aktuális politikai ügyekről kialakított véleményünket, állásfoglalásainkat megosszuk a kedves érdeklődővel, a kommentelés lehetőségét kihasználva esetenként kulturált, értelmes, építő jellegű vitát tudjunk folytatni. Kiemelten fontosnak tartjuk az Internetes eszközök minél szélesebb körű használatát, így ne lepődjön meg, ha egyes írások ismerősnek lehetnek a számára!

Kellemes időtöltést kívánunk blogunkon!

Néhány sor a platformról:

 

Baloldali demokrataként elsődleges feladatunk a demokrácia, az alapvető emberi jogok védelme, a társadalmi közösségek érdekeinek képviselete.

A globális gazdasági válság megrendítette a demokratikus rendszerekbe vetett hitet, sokan a radikális, megtévesztő, általában véve populista politikát képviselő pártokra adták le szavazataikat, nem csak Magyarországon, de szerte Európában.

Valóban, gazdasági rendszerünk, társadalmunk szerkezete finom hangolásra szorul!

A gazdasági válság egyik fontos tanulsága azonban az, hogy a változtatásokat nem lehet önállóan, a nemzetközi közösséggel nem együttműködve véghez vinni!

Önállóan egy-egy állam, legyen akár szó egy erős gazdasággal rendelkező országról, nem tudja a globalizált piacgazdaságot, és főleg a pénzügyi szektort, szabályozni!

Összefogásra, együttműködésre, partnerségre, párbeszédre van szükség a nemzetközi politikai, gazdasági porondon annak érdekében, hogy a globalizált gazdaság hátrányait ki tudjuk küszöbölni, szabályozni tudjuk alapvető mozgatórugóit!

Nyugodt, kiszámítható, konszenzus kereső, demokrata politikára van szükség a hazai színpadon!

Elutasítunk minden olyan politikai magatartást, hatalomtechnikai eszközt, mely kizárja a demokratikus vitát, a társadalmi egyeztetést hatalmának gyakorlása közben, s hatalmát nem az ország felemelkedése, a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására, hanem önnön hatalmi pozíciójának megerősítésére használja!

Hisszük, hogy Magyarországon a társadalmi párbeszédre, a civil szféra megerősítésére alkalmas egyetlen politikai erő a baloldal, ezt a feladatot egyetlen politikai párt képes ellátni, a Magyar Szocialista Párt!

Tudjuk, hogy pártunk szervezettsége, szervezeti felépítése, munkamódszere változtatásra szorul!

Célunk, hogy tapasztalatunkkal, tudásunk legjavát adva hozzájáruljunk a Magyar Szocialista Párt megújulásához, modernizációjához!

Célunk, hogy olyan, eddig a háttérben a pártért dolgozó személyeket, aktív párttagokat is megszólítsunk, munkára ösztönözzünk, akik eddig nem, vagy csak kevésbé vettek, vagy vehettek részt a párton belüli ideológiai és szervezeti vitában!

Célunk, hogy pártunkat jóval nyíltabbá formáljuk, kezdeményező, cselekvő, aktív, egyszóval: élő pártot teremtsünk!

Célunk, hogy szakpolitikai munkánkkal segítsük pártunk programjának kialakítását, időről időre, a változó körülmények, feltételeknek megfelelő korrekcióját elősegítsük!

Úgy gondoljuk, céljaink közösek, még ha a megoldást keresve különbözhet a véleményünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://implatform.blog.hu/api/trackback/id/tr832713088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása