Friss topikok

Utolsó kommentek

Igazságosság és Modernizáció Platform blogja

Az implatform.blog.hu az MSZP Igazságosság és Modernizáció Platform blogja. Bejegyzéseink között platformunk állásfoglalásait, nézeteit, adott ügyről kialakult véleményünket olvashatja. Amennyiben többet szeretne megtudni platformunkról, keressen fel minket e-mail címünkön, illetve látogasson el Facebook oldalunkra! E-mail: im.platform@gmail.com

Linkblog

Nyílt levél a HVG szerkesztőségének

2011.03.06. 17:29 | Muhari László | Szólj hozzá!

Címkék: média politika hvg belföld

Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelt Szegő Péter!

Szomorúan, csalódottságtól vegyített érzelmekkel tapasztaltuk, hogy a HVG eddigi színvonalas közéleti, és újságírói, szemléletén a szerdai online kiadás „Mi lesz Gyurcsány sorsa?” című írásukkal csorba esett.

Eddigi szakmai felkészültségüket, tárgyilagosságukat példaértékűnek tekintettük a heti gazdasági, politikai, közéleti lapok között.

E cikk ezt a megítélésünket rontotta.

Számunkra öröm lenne, ha a jelenleg hatályos médiatörvény ellenére ezt az objektivitást sikerülne a lapnak megőriznie.

A politikáról szóló újságírás műfaja megköveteli, főleg, egy nyugati típusú demokratikus rendszer esetén, a források megnevezését.

Amennyiben ez nem teljesül, úgy az adott cikkeket, írásokat pletyka szinten, a közéletre, az országra káros hatással lehet tekinteni. Ezt az újságírás technikát a bulvármédia keretein belül sikeresen alkalmazzák, azonban a szaklapok kötelessége a hiteles, tényeken nyugvó tájékoztatás, annak érdekében, hogy ne tűnjön egy-egy írás politikai indíttatású, megrendelt, előre megírt kvázi közleménynek.

Reméljük, a HVG a jövőben visszatér a pontos tájékoztatás gyakorlatához, mellyel eddig is oly kiválóan szolgálta a magyar politikai közéletet!

Tisztelettel,

Budapest, 2011. március 6.

MSZP Igazságosság és Modernizáció Platform szervezői

A bejegyzés trackback címe:

https://implatform.blog.hu/api/trackback/id/tr52715827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása